Pr. Bir 24th, 2024
kepsneliai

Pritrūko idėjų, ką patiekti ant vakarienės stalo? Galime padėti! IKI komanda dalinasi 3 lengvais receptais, kurie paįvairins Jūsų kasdienybę.

Viduržemio jūros vištienos iešmeliai

Aromatingas receptas tiesiai iš Graikijos salų.

Jums reikės:

  • 400g vištienos krūtinėlės, supjaustytos gabalėliais;
  • 1 raudonosios paprikos, supjaustytos gabalėliais;
  • 1 geltonosios paprikos, supjaustytos gabalėliais;
  • 1 raudonojo svogūno, supjaustyto kubeliais;
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių smulkinto česnako;
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • 1 citrinos sulčių;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • medinių iešmelių vištienai.

Gaminimas:

Sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, džiovintą raudonėlį, džiovintus čiobrelius, citrinos sultis, druską ir pipirus. Į marinatą sudėkite vištienos gabalėlius ir sumaišykite. Palikite marinuotis bent 30 minučių. Marinuotą vištieną, paprikas ir svogūnus suverkite ant iešmelių. Įkaitinkite kepsninę arba grilio keptuvę ant vidutinės ugnies. Kepkite ant grotelių 8-10 minučių, retkarčiais apversdami, kol vištiena iškeps ir daržovės suminkštės. Patiekite karštus su mėgstamu garnyru.

Spagečiai Aglio e Olio

Klasikinis itališkas receptas, kuriam reikės vos kelių ingredientų.

Jums reikės:

  • 200g spagečių;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės;
  • čili dribsnių (pagal skonį);
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • susmulkintų petražolių (papuošimui).

Gaminimas:

Išvirkite spagečius pagal pakuotės instrukcijas. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą česnaką ir čili dribsnius, pakepinkite, kol česnakas taps auksinis. Išvirusius spagečius sudėkite į česnakų aliejaus mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Lęšių karis 

Gardus, sotus ir lengvai pagaminamas Indijos įkvėptas troškinys, kuris patiks ir vegetarams, ir visavalgiams.

Jums reikės:

  • 200g džiovintų lęšių;
  • 1 svogūno, supjaustyto kubeliais;
  • 2 smulkintos česnako skiltelės;
  • 400ml kokosų pieno;
  • 200g pomidorų, susmulkintų kubeliais;
  • 1 valgomojo šaukšto kario prieskonių;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • ryšulėlio šviežios kalendros (papuošimui).

Gaminimas:

Išvirkite lęšius pagal pakuotės instrukcijas. Didelėje keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, kol suminkštės. Sudėkite išvirtus lęšius, supilkite kokosų pieną, suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir kario prieskonius. Virkite 15-20 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami papuoškite šviežia kalendra.

Tikimės, kad šie lengvi receptai vakarienei bus gardūs ir paįvairins Jūsų rutiną. Skanaus!